top of page
Search

UPUTE ZA DISCORD

Updated: Oct 25, 2021U nastavku ćemo vam objasnit ukratko najosnovnije stavke Discord-a.


Link za Crypto Balkan grupu


https://discord.gg/Yy4Ye3n3


Nakon što kliknete na link otvoriti će vam se Discord.

Vidjet ćete da prije nego što pristupite serveru (server nazivamo mjesto gdje se naša komunikacija odvija, dakle naša grupa) dočekat će vas jedan mali prozor s dobrodošlicom.

Imate dvije opcije:


  • Kliknuti na "Dobrodošao" to će vas najprije preusmjeriti u "Welcome" stranicu

  • Da samo izađete iz prozora, za to možete koristiti "X".


Nakon tog koraka imat ćete uvid u cijeli server. U lijevom stupcu možete vidjeti sve kanale.

Kanali predstavljaju stranice gdje se odvija određena komunikacija koja je kategorizirana po njihovim svrhama ( npr. stranica "Welcome" za dobrodošlicu, "Rules" za pravila servera, "Verification" za verifikaciju korisničkog računa)... U srednjem djelu prikazuje se kanal u kojem se trenutno nalazite. U desnom stupcu možete vidjeti članove grupe koji su kategorizirano njihovim ulogama i da li su online ili ne (npr. Admin, Member, Online, Offline).
Najprije, moramo obaviti verifikaciju. Ali zašto?

U Discord-u postoji puno članova koji Bot-ovi (kompjuterski programi se određenim funkcijama). Ponekad ti Bot-ovi znaju ulaziti u servere i raditi probleme, tako da smo kreirali jedan način kako možemo jednostavno dokazati da si stvarno osoba.


Verifikaciju obavimo na sljedeći način:


  1. Idemo na kanal "Verification".

  2. Na tom kanalu ima jedna poruka koju je Admin grupe napisao. U poruci su napisane upute kako napraviti verifikaciju.

  3. Ukratko, trebate kliknuti u emoji 👍

  4. Verificirani ste!


Nakon što verificate svoj račun vidjet ćete da nekoliko promjena.

Prva vidljiva promjena je da lijevi stupac ima više kanal. To je zato što nakon verifikacije dobili ste dozvolu za vidjeti, pisati i čitati u novim kanalima (dakle, nisu svi kanali vidljivi svima, nego su određeni po ulogama). Vaše uloge možete provjeriti kada kliknete na desni stupac u dotičnom serveru u vašu ikonicu. Pod “Roles/uloge” možete vidjeti koja je vaša. Do tog trenutka trenutna uloga bi trebala biti “Member” i “Verified”.


Isto tako primjetiti ćete da nemate pravo pisati u svim kanalima. To je zato što neki kanali su napravljeni samo za čitanje kao npr. “Rules”.


Ukoliko želite napredovati vašu ulogu u “Premium member” možete iči u kanal “premium-membership”,kliknuti na link i napraviti pretplatu. Za pretplatu koristimo PayPal. Dakle morate imati otvoren račun te sredstva za transakciju. Transkakcija će biti izvšena tek nakon 3 dana (72h) free trial-a (Besplatno korištenje).

Nakon toga imat čete potpunu vidljivost u svim kanalima te ćete pratiti sve što se naše poteze tokom ovog zanimljivog crypto perioda.


Uživajte u Discord-u!

141 views0 comments
bottom of page